A l'estiu una bona manera de combatre el calor és menjar coses fresquetes, com gelats. Estic segur però, que pocs de vosaltres haureu provat el gelat de te, per això poso la recepta. No us faci por provar-lo, és molt senzill de fer i refrescant.Ingredients
2 ous grans (o 3 de petits)
400/500gr de sucre
250ml de crema de llet
250ml de llet
5 cullerades soperes de "matcha" (te verd en pols)*PreparacióPrimer heu de batre els ous en un bol fins que estiguin espumosos, aproximadament entre 1 i 2 minuts. Després hi afegiu el sucre juntament amb el "matcha" (podeu variar una mica les quantitats al vostre gust). El sucre l'heu de barrejar ben barrejat amb els ous, sinó no quedarà bé de consistència el gelat. Per últim afegiu-hi la crema de llet i la llet. Barregeu-ho una mica, però sense passar-se. Intenteu que no quedi espuma a la superfície, sinó al congelar-ho semblarà un gelat de dos capes i no fa gaire bon efecte. Ara ja només us queda posar la mescla al congelador (o a la maquina de fer gelats en cas que en tingueu). Si ho poseu al congelador és millor que ho remeneu de tant en tant, encara que tampoc no passarà res si no ho feu.* Hi ha varies maneres d'aconseguir matcha. La primera és comprant-lo en una botiga on venguin te. Aquesta però, és la menys recomanable. El matcha que acostumen a vendre és MOLT car, també és el més bo, és clar. Per fer gelat no fa falta comprar-lo d'aquesta qualitat, per això jo us proposo 2 opcions més. La primera és comprar-lo en una botiga d'alimentació oriental que hi ha a Barcelona. Està situada darrere de l'Fnac de Plaça Catalunya i tenen "matcha" a bon preu (100gr 6 euros). L'últim cop que en vaig comprar no estava ben triturat i el vaig haver de moldre jo amb el molinet de cafè, però segons hem van dir en tornarien a tenir ben aviat del finet. La darrera opció és comprar Sencha (te verd japonès) i moldre'l vosaltres mateixos. L'únic requisit és que quedi ven fi, com la farina més o menys.Espero que us agradi, ja em direu que tal. Com diu la Flaneuse:"I vosaltres, què em proposeu?"
2 ous grans (o 3 de petits)
400/500gr de sucre
250ml de crema de llet
250ml de llet
5 cullerades soperes de "matcha" (te verd en pols)*PreparacióPrimer heu de batre els ous en un bol fins que estiguin espumosos, aproximadament entre 1 i 2 minuts. Després hi afegiu el sucre juntament amb el "matcha" (podeu variar una mica les quantitats al vostre gust). El sucre l'heu de barrejar ben barrejat amb els ous, sinó no quedarà bé de consistència el gelat. Per últim afegiu-hi la crema de llet i la llet. Barregeu-ho una mica, però sense passar-se. Intenteu que no quedi espuma a la superfície, sinó al congelar-ho semblarà un gelat de dos capes i no fa gaire bon efecte. Ara ja només us queda posar la mescla al congelador (o a la maquina de fer gelats en cas que en tingueu). Si ho poseu al congelador és millor que ho remeneu de tant en tant, encara que tampoc no passarà res si no ho feu.* Hi ha varies maneres d'aconseguir matcha. La primera és comprant-lo en una botiga on venguin te. Aquesta però, és la menys recomanable. El matcha que acostumen a vendre és MOLT car, també és el més bo, és clar. Per fer gelat no fa falta comprar-lo d'aquesta qualitat, per això jo us proposo 2 opcions més. La primera és comprar-lo en una botiga d'alimentació oriental que hi ha a Barcelona. Està situada darrere de l'Fnac de Plaça Catalunya i tenen "matcha" a bon preu (100gr 6 euros). L'últim cop que en vaig comprar no estava ben triturat i el vaig haver de moldre jo amb el molinet de cafè, però segons hem van dir en tornarien a tenir ben aviat del finet. La darrera opció és comprar Sencha (te verd japonès) i moldre'l vosaltres mateixos. L'únic requisit és que quedi ven fi, com la farina més o menys.Espero que us agradi, ja em direu que tal. Com diu la Flaneuse:"I vosaltres, què em proposeu?"
1 comentario:
Dons el gelat probare de fer-lo.
Les fotos son molt bones.
¿es pot suscriure al blog?
Publicar un comentario